X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Dol op zachtfruit?Janine Bruinooge ook! Zij schreef het boek Jam, Gelei, Confituur en meer lekkers van het seizoen. In dit boek laat zij zien hoe je makkelijk zelf jam, compote, chutney, gelei en siroop maakt met het lekkerste van het seizoen, de heerlijkste vruchten van dit moment. Haar boek is tijdelijk verkrijgbaar in onze webwinkel. Hier vind je haar drie Gouden Tips.

 

TIP 1) De heerlijkste conserven maak je met goede ingrediënten. Gebruik vers seizoensfruit dat onbeschadigd is en niet te rijp of overrijp is.

 

TIP 2) Lekkers maken doe je door te koken met aandacht en geduld. Laat alles lang genoeg koken. Vruchten moeten zacht zijn, suiker moet volledig oplossen, het mengsel moet binden. Dat kost tijd. Neem die tijd. Dan krijg je het beste resultaat.

 

TIP 3) Verras jezelf. Probeer eens andere soorten vruchten of combinaties. Of maak eens een siroop in plaats van een jam of confituur. Zo heb je aardbeien in vele soorten. De zoetheid van een Elsanta-aardbei is anders dan die van een Elianny, Korona of Lambada. Van kruisbessen kun je een heerlijke pure kruisbessenjam of -gelei maken, maar je kunt ze ook goed combineren met aardbeien, frambozen of kersen.  Rode bessen kun je verwerken tot een gelei, maar een siroop van rode bessen is net zo lekker. Zeker op warme zomerse dag.  

Ontvang gratis gezonde recepten en leuke acties in je mailbox!